panowie , bardzo prosze was o rade, musze na dniach kupic letnie opony do octavi 2 fl o wymiarach ori 195*65*15 , chodzi mi o to by cena byla w miare mozliwosci normalna, ale zeby oponki byly dobrej jakosci , charakterystyka mojej jazdy jest taka ze 95 procent swojego przebiegu robie po mieście , zalezy mi wiec na komforcie jazdy , najbardziej mi zalezy aby opony nie szumialy i nie huczaly w srodku w kabinie , to jest podstawowy argument dla mnie, w poprzedniej octavi mam zalozone micheliny i są idealne , 2 lata jezdzilem i w ogóle ich nie slychac w kabinie , dobrze sie prowadzilo auto , a z kolei na zime mialem zakładane barumy bodajże brillantis i z tymi odgłosami i huczeniem bylo juz gorzej mimo ze opony byly fabrycznie nowiutkie, dlatego bede wdzieczny za jakies propozycje , jaką oponke wybrac na tę chwile , zeby odpowiadala mojemu charakterowi użytkowania autka, pozdr.
opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
Polecam Pirelki
Mam od 1,5 miesiąca o takie http://beta.oponeo.pl/dane-opony/pir...95-65-r15-91-h
Ciche, całkiem dobrze trzymają w zakrętach, na mokrym tez nieźle.
Za swoje dałem coś kolo 960 z montażem.Była: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WojtekSzZamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez samurajmówiąc o kleberze macie na mysli coś takiego?
http://allegro.pl/opona-1...2357293894.html
Natomiast jakiś czas temu przeczytałem test (rozmiar 205/55 R16, HP3) i trochę się zdziwiłem, droga hamowania 41,9/53,3 na suchym/mokrym... Gorszy wynik miała tylko Dębica Furio.
pozdr
Zastanawiam się teraz nad CPC5 lub znów nad Turanzą
MA ktoś porównanie pomiędzy Turanzą ER300 lub T001 ???O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ufoczy ktoś się buja na "goodyear-ach eagle F1 asymmetric 2"?
szkoda, że chyba nie będzie mnie na nie teraz stać :/
[ Dodano: Pon 09 Lip, 12 01:09 ]
BTW czy rainsporty 2 ząbkują?
[ Dodano: Wto 10 Lip, 12 07:19 ]
jak pojeżdżę to sam sobie odpowiem
komplet w drodzesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodapodobno są lepsze od pierwszej edycji, a to jest IMO niemożliwe :lol:Zamieszczone przez szkodao tym akurat juz było - najlepsze
Może inaczej były dobre, ale było sporo lepszych opon od nich
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Karqlszkoda, wiem, ale odniosłem się do Twojej wypowiedzi nie wiem czy ironicznej, że nie mogą być lepsze od tamtych, co może sugerować, że tamte były najlepsze, z czym się nie zgadzam :szeroki_usmiech
nic o żadnych jodełkach nie mówię
[ Dodano: Sro 11 Lip, 12 12:55 ]
(czyli mówię o generacjach asymetryków f1 a nie o generacjach f1 )saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez ufoczy ktoś się buja na "goodyear-ach eagle F1 asymmetric 2"?With age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
może nie w temacie troszkę.. :szeroki_usmiech
właśnie zmontowałem conti ts850 .ładna oponka , grubo cięte lamele , powinno się na niej nieźle śmigać. jeżeli będa jeszcze tak ciche jak 830 to zapowiada się niezły towar.. .
opony przyszły już z nowymi europejskimi etykietami , klasa hamowania na wodzie "C" , klasa oporów toczenia "C" , hałas - opona średnio głośna.
byłęm niedawno na szkoleniu z michelina na temat tych nowych etykiet , faktycznie mogą się przydać klientom . wszystkie opony badane bedą w jednym miejscu w jednakowych warunkach /jak dobrze pamiętam chyba gdzieś w szwajcarii/ :? , i informacje o tych trzech wartościach musza być umieszczone na oponie ewentualnie do wglądu klienta. a więc pewnie skończą się różne cuda w testach :diabelski_usmiech . ewentualnie klient będzie mógł wybrać komu woli wierzyć.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
-
Karql, dziękuję za podpowiedź , nie wiedziałem ops:
a w zasadzie wiedziałem tylko nie mogłem go odszukać :diabelski_usmiech .
dudek_t, nie mam jeszcze cenników . do mojej ceny zakupu dodaję tyle co uważam i sprzedaję. zresztą ostatnio oficjalne cenniki można sobie wsadzić w dupę :twisted:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Chciałem kupić CPC5 ale nigdzie nie znalazłem tych opon z rantem, Czy ktoś ma te opony z rantem ???
Ewentualnie jak ktoś ma bez rantu na alu feldze to prosiłbym o fotę jak to wygląda, może z Łodzi ktoś ma to bym podjechał zobaczyć - bo jak nie to pozostanę przy ER 300O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6są lepsze, uporano sie w nich z oporami toczenia - teraz to kapec bez "minusow"
na razie raisporty 2 wylądowały w kuchni
naczytałem się o tych "miękkich bokach", ale nie spodziewałem się, że są AŻ TAK miękkie, no zobaczymy...saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz